Home / Εταιρεία
Your Beauty | Our Care
Προϊόντα Ομορφιάς και Περιποίησης εμπνευσμένα για του ς πολίτες του 21ου αιώνα.

Στην Farcom είμαστε υποστηρικτές της ιδέας ότι οι «ωραίοι άνθρωποι» ζουν «ωραία ζωή» και απαρτίζουν έναν «ωραίο κόσμο» και συνεχίζουμε να συνεισφέρουμε σε αυτό προσπαθώντας να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας σε καλαίσθητη δημιουργία στον τομέα μας δρώντας με ειλικρίνεια και αυθεντικότητα.

ISO 9001:2015            ISO 22716:2007

Ιστορία

Η Farcom ήταν αρχικά το «όνειρο» ενός ανδρός με διορατικότητα.

Ο οποίος είχε την υποστήριξη και έλαβε υπόψη του «τα ψιθυρίσματα» και τις επιθυμίες της συζύγου του, κομμώτριας, η οποία επιδίωκε να προσφέρει το καλύτερο στον τομέα της.

Ο οποίος, στην «ζωντανή» δεκαετία του ’70, παρατήρησε ότι στο κοντινό του περιβάλλον, στην Ελλάδα, ήταν διαθέσιμα όλα τα συστατικά που απαιτούνται για την δημιουργία προϊόντων ευεξίας και ομορφιάς.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1970 στη Θεσσαλονίκη με το όραμα και την αποστολή να προσφέρει υψηλής ποιότητας επαγγελματικά προϊόντα στα κομμωτήρια για την ανάδειξη της γυναικείας ομορφιάς και στην αγορά λιανικής προϊόντα που να συνεισφέρουν στην ευεξία, την απόλαυση της πολυτέλειας και την ανάδειξη της ομορφιάς.

Για 40 χρόνια η εταιρεία έχει καλλιεργήσει δυναμική παρουσία και χαίρει της εμπιστοσύνης τόσο των επαγγελματιών κομμωτών όσο και των πελατών λιανικής στην Ελλάδα αλλά και σε περισσότερες από 30 χώρες στο εξωτερικό.

Σήμερα η FARCOM διαθέτει ευρεία γκάμα καλλυντικών προϊόντων περιποίησης μαλλιών, σώματος και χεριών, προσωπικής και στοματικής υγιεινής και είναι από τις μεγαλύτερες Ελληνικές εταιρείες παραγωγής στον τομέα των καλλυντικών.

Δέσμευση

Δεσμευόμαστε να γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες.
Μπορούμε να αναπτυχθούμε περισσότερο.
Η Ομορφιά και η Τελειότητα έχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης.

Όραμα

Το όραμα της FARCOM είναι να παρέχει στην εγχώρια και διεθνή αγορά καινοτόμα προϊόντα ομορφιάς και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, σε ανταγωνιστικές τιμές, στηριζόμενη στην πολύχρονη εμπειρία της, στην δυναμική των συνεργατών της και στη διαρκή ερευνητική της προσπάθεια.

Η εταιρεία έχει κέντρο τον πελάτη και είναι δεσμευμένη στη συνεχή μεγιστοποίηση της ικανοποίησής του.

Αξίες

Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ιδέα ότι μια όμορφη ζωή είναι δυνατή μόνο σε ένα καθαρό περιβάλλον και καθιστούμε και εμάς υπεύθυνους για αυτό.

Αυτή η προσπάθεια συμπεριλαμβάνει και αυτήν των υπαλλήλων της εταιρείας, και καλωσορίζουμε τις δράσεις και συμπεριφορές που υπόκεινται στους κανόνες της κοινωνικής ευθύνης, της διατήρησης του περιβάλλοντος, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των κανόνων εργασιακής ασφάλειας και των ποιοτικών στάνταρντ.

Στρατηγική

Η εταιρεία, προκειμένου να φέρει σε πέρας την αποστολή της και να δει το επιχειρηματικό της όραμα να υλοποιείται, προχώρησε σε μια σειρά από καθοριστικές ενέργειες:

 • Δημιούργησε τμήμα R&D (Έρευνας & Ανάπτυξης) το οποίο ασχολείται αποκλειστικά και συστηματικά με την ανάπτυξη αξιόπιστων και σύγχρονων προϊόντων. Τα προϊόντα αυτά χαρακτηρίζονται από την άριστη σχέση ποιότητας-κόστους. Ακόμη, διερευνά τρόπους βελτιστοποίησης των διαδικασιών παραγωγής.
 • Εξασφάλισε συνέργειες με ερευνητικά κέντρα της Ευρώπης και της Αμερικής, ώστε να αφουγκράζεται τον παλμό της παγκόσμιας αγοράς και να καταφέρνει να είναι πρωτοπόρα και να καινοτομεί στον κλάδο της. Για τον ίδιο λόγο συμμετέχει ενεργά σε διεθνείς εκθέσεις καλλυντικών.
 • Επένδυσε σε ανθρώπινους πόρους και σήμερα διαθέτει άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό στο εύρος της λειτουργίας της, καθώς και εξειδικευμένη ομάδα έμπειρων σχεδιαστών Βιομηχανικού Design, που προσδίδουν προστιθέμενη αξία στα προϊόντα που διαθέτει η ίδια ή παράγει για λογαριασμό των πελατών της (φασόν).
 • Δημιούργησε την Ακαδημία της FARCOM, όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια τεχνικής, καλλιτεχνικής και επαγγελματικής επιμόρφωσης σπουδαστών κομμωτικής, πελατών και συνεργατών.

Πολιτική Ποιότητας

Η FARCOM Α.Ε. ιδρύθηκε το 1970 από τον κ. Γιώργο Σαρασίδη, με έδρα ένα ισόγειο κατάστημα στην οδό Γαμβέτα αρ. 23 στη Θεσσαλονίκη με αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία προϊόντων κομμωτηρίου και καλλωπισμού μαλλιών.

Μέσα από μια δυναμική αναπτυξιακή πορεία η FARCOM κατέχει σήμερα ηγετική θέση στο χώρο της Παραγωγής και Εμπορίας Καλλυντικών προιόντων, διαθέτοντας δύο ξεχωριστούς χώρους, μία Παραγωγική μονάδα στη Λακκιά Θεσσαλονίκης και το κεντρικό κτήριο της Διοίκησης στη Ραιδεστό, όπου βρίσκονται επίσης οι Πωλήσεις και η Κεντρική Αποθήκη.

Η επίτευξη του σκοπού της εταιρείας εξυπηρετείται με την πλήρη και διαρκή Δέσμευσή της για:

 • Εφαρμογή και βελτίωση Ενοποιημένου Συστήματος Ποιότητας και Ορθής Παρασκευαστικής Πρακτικής
 • Καθιέρωση στόχων και τη συνεχή περιοδική παρακολούθησή τους μέσω της Ανασκόπησής τους από τη Διοίκηση.
 • Παροχή σε όλους τους εργαζόμενους και συνεργάτες της όλων των απαραίτητων μέσων (υλικά, εργαλεία, συνεχή εκπαίδευση) με στόχο τη συνεχή βελτίωση όλων των δραστηριοτήτων της
 • Πλήρη ικανοποίηση των απαιτήσεων αλλά και των προσδοκιών των πελατών
 • Συμμόρφωση των προϊόντων και υπηρεσιών, που παράγει και εμπορεύεται, στην ισχύουσα Νομοθεσία και τις σχετικές Κανονιστικές απαιτήσεις
 • Προστασία της υγείας των Καταναλωτών
 • Επικοινωνία της Πολιτικής Ποιότητας προς τους εργαζόμενους αλλά και προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη
 • Λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την Υγεία και Ασφάλεια του προσωπικού της
 • Δημιουργία ανεξάρτητου τμήματος Ποιότητας, το οποίο έχει την ευθύνη για την εφαρμογή του Ενοποιημένου Συστήματος Ποιότητας και Ορθής Παρασκευαστικής Πρακτικής, με τρόπο ώστε να πληροί τις απαιτήσεις των προτύπων ISO 9001:2015 και ISO 22716:2007

Σημαντικός παράγοντας για την επιτευξη των στόχων της εταιρείας είναι το εξειδικευμένο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό της, που συμμετέχει ενεργά με πρωτοβουλίες και προτάσεις βελτίωσης.
Βασική μέριμνα της Farcom AE είναι η προστασία και διατήρηση του Περιβάλλοντος με όλα τα διαθέσιμα μέσα και πόρους.

Δείτε την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ σε pdf αρχείο με την υπογραφή

Πολιτική Ποιότητας PDF

Εταιρική Ηθική

Στον σύγχρονο και ραγδαίως μεταβαλλόμενο κόσμο, η FARCOM και το προσωπικό της συνεχίζουν να σέβονται τις παραδόσεις και εκτελούν το έργο τους με ακεραιότητα. Δεν ανεχόμαστε κανενός είδους δωροδοκία ή διαφθορά.

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Θεμελιώδης οδηγός μας είναι να είμαστε κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία και να ενεργούμε προς όφελος όλων των ενδιαφερομένων.

Περιβάλλον

Συνεχίζουμε να βελτιώνουμε τις διαδικασίες λειτουργίας και παραγωγής μας σε όλα τα στάδια ώστε να είναι όλο και περισσότερο φιλικές προς το περιβάλλον, από τον χειρισμό των πρώτων υλών και την τελική συσκευασία έως και την τοποθέτηση του προϊόντος στο ράφι του καταστήματος. Συνεχώς αναβαθμίζουμε τις διαδικασίες λειτουργίας και παραγωγής μας, καθώς και τον τρόπο διαχείρισης των αποβλήτων μας, σύμφωνα με τις επιταγές της νομοθεσίας .

Κομμωτήριο

Your business our inspiration! | Your inspiration our business!

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα μεμονωμένα άτομα σχηματίζουν την Δυνατή Ομάδα!

Από την ίδρυσή της η FARCOM Professional έχει αφιερωθεί στην υποστήριξη του κομμωτηρίου κάνοντας διαθέσιμα για τους επαγγελματίες του είδους όλα τα εργαλεία που τους χρειάζονται ώστε να αναδείξουν την γυναικεία ομορφιά.
Ευρεία γκάμα προϊόντων περιποίησης και προστασίας για τα μαλλιά, βαφές, προϊόντα styling, υπηρεσίες από τεχνικό σύμβουλο, προϊόντα μεταπώλησης.

Η Ακαδημία FARCOM προσφέρει στους επαγγελματίες κομμωτές και κομμώτριες, καθώς και στους σπουδαστές κομμωτικής, επιμορφωτικά σεμινάρια πάνω σε καλλιτεχνικές δημιουργίες και τεχνικές.

Λιανική

Στην FARCOM κατανοούμε πόσο σημαντική είναι για την ανάπτυξη της εταιρείας σας η ικανοποίηση των πελατών σας. Γι’ αυτό καλωσορίζουμε και δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αξιολόγηση των προϊόντων μας από αυτούς και εσάς.

Ο ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας μας με τους πελάτες σας και με εσάς, που είστε οι άνθρωποι που αποτελείτε και δραστηριοποιήστε στην εκάστοτε τοπική αγορά, καθώς και η ανάλυση της δυναμικής της κάθε αγοράς, μας βοηθούν να κατανοούμε τις ανάγκες των καταναλωτών καλύτερα και να μπορούμε να βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά για να τις καλύπτουμε. Να δημιουργούμε ποιοτικά προϊόντα ειδικά για εσάς.

Εδώ και 45 χρόνια, οι καταναλωτές, μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους στα αναγνωρίσιμα εμπορικά μας σήματα. Αρχικά με τα σήματα FARCOM, 555, 888 και κατόπιν ακολούθησαν τα Fadiam, Echo, Mea Natura, HD και Vital. Συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε υψηλής ποιότητας προϊόντα περιποίησης μαλλιών και σώματος.

Εξαγωγές

Η FARCOM εξάγει όλα τα προϊόντα της σε αγορές πλέον των 30 χωρών.

Χάρτης χωρών που εξάγουμε (pdf)

Ιδιωτική Ετικέτα

YOUR FAST & FLEXIBLE PARTNER IN PRIVATE BRAND

Επιλέγοντας την FARCOM για την παραγωγή των προϊόντων που θα τοποθετήσετε στο ράφι του καταστήματός σας με την αναγραφή του δικού σας brand name, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό από κάθε άποψη.

Καθώς παρακολουθούμε επισταμένως τις απαιτήσεις της αγοράς, είμαστε σε θέση να διαθέτουμε στους πελάτες μας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα από την σύλληψη της ιδέας έως και την παραγωγή του τελικού προϊόντος.

Τι προσφέρουμε στους πελάτες μας

 • Tailored Made Φόρμουλες
  Η ομάδα μας αξιολογεί την υπάρχουσα γκάμα των προϊόντων σας και προτείνει εναλλακτικές ή εάν χρειάζεται, νέα προϊόντα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες της εταιρείας και των πελατών σας.
 • Tailored Made Art Work
Διαβάστε περισσότερα

Γιατί να συνεργαστώ με την Farcom

 • Πορεία 45 ετών στην παραγωγή καλλυντικών
 • Αποδεδειγμένη εμπειρία στις φόρμουλες και στην εμφιάλωση, καλύπτοντας από τα κρεμώδη εως και τα ελαφριά έλαια
 • Εξαιρετική γνώση σε όλα τα τμήματα της εταιρείας (Χημείο/ Έρευνα & Ανάπτυξη, Παραγωγή, Πωλήσεις)
 • Εμπειρία στις αγορές καταναλωτών και επαγγελματιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό
 • Πιστοποιημένη με ISO 9001:2008 Standard και GMP ISO 22716:2007 Cosmetics Standard
 • 100% Ελληνική παραγωγή που καλύπτει απαιτήσεις
 • Ευέλικτη εταιρεία, με διατήρηση χαμηλού παραγωγικού κόστους
Διαβάστε περισσότερα

Υποδομές

Η FARCOM εδρεύει σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, σε οικόπεδο 31500m2 και κτιριακές εγκαταστάσεις 5500m2, όπου στεγάζεται η Διοίκηση, οι Οικονομικές Υπηρεσίες, το τμήμα Marketing και Πωλήσεων, το τμήμα Logistics, το τμήμα Εξαγωγών και το τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού.
Η παραγωγή της εταιρείας πραγματοποιείται σε ιδιόκτητο εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη…

Διαβάστε περισσότερα